tiistai 9. elokuuta 2011

Pitkästä aikaa!

Hui.

Tälle pitkälle tauolle on montakin syytä, mutta nyt viimein istun taas tietokoneen ääressä. On ollut kyllä upea kesä! Kolme vuotta palvellut Canonin EOS 450D:ni tuli tiensä päähän Kreikan matkalla, eikä korjaus olisi ollut järkevää taloudellisesti ajatellen. Niinpä noin kuukauden jouduin viettämään kesää kamerattomana, mutta nyt puute on korjattu! Uusi ystäväni on Canon (tietysti!) EOS 600D pitkällisten harkintojen jälkeen. Punnitsin pitkään 600D:n sekä 60D:n välillä, mutta erot runkojen välillä olivat niin pieniä että päädyin halvempaan vaihtoehtoon. Kyllä nyt kelpaa taas kuvata! :)

2.5.2011 Kromfohrländerimme Minimaxin Wilma sai 8 pientä koiravauvaa.Tällä kertaa emme pitäneet itse yhtäkään pentua, mutta onneksi minulla on rakas Ronja, meidän kasvatti vuodelta 2009.

Muutamia kukkakuvia taas räpsin pitkin alkukesää, eipä näissä nyt ole mitään tavanomaisesta poikkeavaa mutta laitanpa nyt silti tänne. Nämä kaikki ovat nyt siis vielä vanhalla rungolla kuvattuja.Sitten muutama kuva rakkaasta siskostani ihanalla voikukkaniityllä!
Ja viimeiseksi se kohtalokas matka.. Kaksi päivää ehdin kuvata, kunnes Porto Katsikin upealla hiekkarannalla kamera sammui kesken kuvauksen eikä sen jälkeen enää tullut päälle.

Matkakohteemme Kreikassa oli Lefkaksen saari.

Porto Katsiki
Onneksi sain otettua kännykkäni suhteellisen hyvällä kameralla aivan riittävän hyvät lomakuvat loppuloman ajalta. :)

6 kommenttia:

 1. Olipas vain kauniita kuvia taasen! Etenkin nuo voikukkaniityllä otetut olivat loistavia.

  Kerkesinkin jo kaivata kuviasi. =)

  VastaaPoista
 2. Laita vielä joku kännykällä otettu kuva tuohon loppuun vertailun vuoksi? :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon Heidi todella kannustavasta kommentista! :) Kiva alkaa taas päivitellä blogia vähän tiheämmin..

  Antti, laitan jos löydän jonkun sopivan :D

  VastaaPoista
 4. Hienoa kun olet palannut, olen ikävöinyt näitä älyttömän upeita kuvia! Mikä putki sulla on käytössä?

  VastaaPoista
 5. Ja sekin piti kysyä että millä "toiminnolla" kuvaat? Mitä niitä siinä rullassa nyt onkaan tv, p ja jotain muita :)

  VastaaPoista
 6. Paljon kiitoksia Anniinallekin! =) Päiväni piristyy näistä kehuista..

  Mulla on rungon mukana tulleen Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS:n lisäksi tuo Canonin EF-S 55-250/4-5.6 IS. Sillä kuvaan pääasiassa, ainakin aina silloin kun kuvaan kasveja tai muotokuvia. Tuntuu että kaikki aina haukkuu kovasti sitä putkea, mutta eipä ole ainakaan hinnalla pilattu ja itse olen siitä kovastikin pitänyt!:) Kesän alusta lähtien mulla on ollut käytössä lisäksi Canonin EF 50/1.8 II, kun tähän mennessä sisäkuvien ottaminen varsinkin talvella kun on hämärää, on ollut miltei mahdotonta :/ Nuo muutamat pentukuvat on sillä putkella otettu.

  Käytän aina kuvatessa aukon esivalintaa, Av:ta. En ole varma miksi alkuun aloin kuvata sillä. Sen käytön tullessa todella tutuksi en osaisi varmaan muuta käyttääkään, ja käytän paljon hyväkseni syväterävyyttä ja kapeaa tarkennusalaa jotta kuvista korostuisi esiin haluamani asia ja tulisi kolmiulotteinen vaikutelma jos nyt kuvaustilanteeseen sellainen sopii. Toki muissakin luovissa kuvaustiloissa saa yhtä lailla kikkailtua näiden kanssa mutta mulle se Av on kaikista tutuin =)

  Kiva kun kysyit, saa kysyä lisääkin jos tulee mieleen jotain, autan mielelläni jos vaan osaan! :)

  VastaaPoista